Olivas assegura que sense l'informe favorable d'Europa, Bankia no haguera eixit a borsa

Afirma que va demanar a la seua família que invertira "perquè confiava en la seua rendibilitat".

L'exvicepresident de Bankia i expresident de Bancaixa, José Luis Olivas, a l'arribada al judici per l'eixida a borsa de Bankia
L'exvicepresident de Bankia i expresident de Bancaixa, José Luis Olivas, a l'arribada al judici per l'eixida a borsa de Bankia / Efe

L’exvicepresident de Bankia José Luis Olivas, ha reconegut que si l'Autoritat Bancària Europea (EBA) no haguera sigut tan positiva en un informe emés cinc dies abans de l'eixida a borsa de Bankia, potser s'haurien pogut plantejar si seguir o no avant amb l'operació. Olivas ha assegurat que l'opinió de l'autoritat europea va ser decisiva i positiva i va donar "molta confiança" a la cúpula de l'entitat. Així ho ha indicat en el judici per l'eixida a borsa de Bankia el 20 de juliol de 2011, que té lloc a l'Audiència Nacional i que ha continuat aquest dimecres amb l'interrogatori per part del seu advocat.

Segons ha detallat Olivas, l’EBA va dir que Bankia aprovava els test d'estrés, en els quals havien treballat durant diversos mesos el Banc d'Espanya i el Banc Central Europeu, i que el grup complia "tots els requisits" per als anys 2011 i 2012. Així, aquest informe "positiu" va donar a la cúpula de l'entitat una "confiança absoluta" que estava fent el correcte, ha assenyalat l'exvicepresident de Bankia.

D'altra banda, ha assegurat que va demanar a la seua família que invertira en l'eixida a borsa de Bankia, en la qual ell va aportar 150.000 euros del seu propi patrimoni, a causa de la seua confiança en la viabilitat i rendibilitat de la inversió.

Solvència de Bancaixa

 

Durant la seua compareixença, ha reiterat que Bancaixa, de la qual era president no executiu, tenia un superàvit de solvència i que per aquest motiu va dubtar quan el llavors governador del Banc d'Espanya li va demanar que fusionara l'entitat amb les altres sis caixes que van donar lloc a Bankia.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a José Luis Olivas quatre anys de presó, per a l'expresident Rodrigo Rato, cinc anys, i per als exconsellers José Manuel Norniella i Francisco Verdú Pons, tres anys i dos anys i set mesos, respectivament. Considera que van ocultar de forma "conscient" la vertadera situació del banc abans del seu debut borsari.

També et pot interessar

stats