Oltra i Mazón pacten iniciar amb la teleassistència el traspàs de les competències socials a la Generalitat

La vicepresidenta calcula que en un termini de 5 a 6 anys es dodrà culminar el traspàs de totes les competències socials.

Mesa tècnica de Serveis Socials
Mesa tècnica de Serveis Socials / Morell (Efe)

El traspàs en menys d'un any de la gestió del servei de teleassistència a la província d'Alacant, dotat amb 1,1 milions d'euros a l'any, començarà el procés de traspàs de competències socials a la Generalitat, que actualment presta la Diputació d'Alacant.

Així ho han acordat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, del PP, en la constitució de la mesa tècnica de Serveis Socials.

Així, han apuntat que el traspàs de la teleassistència conclourà com a màxim el 2021, encara que esperen que es puga culminar al llarg del 2020.

Oltra ha estimat que en el termini de 5 a 6 anys es podrà culminar el traspàs de totes les competències socials "impròpies" de la Diputació, com la gestió de la Llar Provincial, que atén menors i majors, i també del centre de salut mental Doctor Esquerdo.

A més, ha destacat que es comença per la teleassistència, un servei que presta la Creu Roja per a 139 dels 141 municipis de la província (tots llevat d’Alacant i Elx), perquè és el servei objecte de negociació amb "menys complicacions" des del punt de vista jurídic.

Per la seua banda, Mazón ha aclarit que el possible traspàs de la teleassistència no causarà cap problema en el pressupost del pròxim exercici que s'aprovarà pròximament.

Així mateix, ha assegurat que els fons que la Diputació allibere amb la devolució de competències es dirigiran a l’atenció bàsica dels xicotets municipis.

També et pot interessar

stats