Oltra: “L’arribada de l’Aquarius a la Comunitat Valenciana ha suposat una sacsejada de consciències”

La vicepresidenta del Consell assegura que el Mediterrani no pot ser una fossa comuna de la vergonya.

Roda de premsa de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
Roda de premsa de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra / Gva

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Públiques, Mónica Oltra, ha assegurat que l’arribada dels vaixells Aquarius, Dattilo i Orione a la Comunitat Valenciana ha suposat un sacseig de consciències.

En aquest sentit, Oltra ha manifestat que no es pot permetre que es deixe la gent a la deriva a la mar. “El Mediterrani no pot ser una fossa comuna de la vergonya”, ha afegit.

La vicepresidenta del Consell ha fet aquestes declaracions al magazín Al ras, on ha valorat la situació dels 630 migrants que van arribar a les costes valencianes. Oltra ha afirmat que pràcticament tots es troben en els llocs d’acollida on estaran els pròxims mesos, en la primera fase d’asil, per diferents comunitats autònomes. Del total, 80 ja han viatjat a França, on els tramitaran l’asil corresponent.

Respecte a la situació dels menors, se’ls ha inclòs en el sistema de protecció. Oltra ha assegurat que, primerament, els van fer proves físiques per a establir l’edat. En segon lloc, fase en la qual es troben actualment, estan derivant els xiquets i les xiquetes a projectes migratoris per a fer possible la primera integració, com conéixer l’idioma i els valors socials. Finalment, han de veure en quin centre educatiu poden començar a estudiar.

La consellera d’Igualtat, ha assegurat que des de l’1 de gener fins al 31 de maig s’ha multiplicat per onze, en comparació amb el mateix període l’any anterior, el nombre de xiquets que han arribat a la Comunitat Valenciana sense acompanyament.

També et pot interessar

stats