Pablo Bustinduy, cap de la llista de Podem a les eleccions europees

La candidatura del portaveu d'Exteriors de Podem, Units per a canviar Europa, ha vençut amb un 72% dels vots.

Pablo Bustinduy, cap de la llista de Podem
Pablo Bustinduy, cap de la llista de Podem / Europa Press

El portaveu d'Exteriors de Podem al Congrés i secretari de Relacions Internacionals del partit, Pablo Bustinduy, serà el cap de llista del partit en les eleccions europees del maig del 2019, després d’haver vençut en les primàries internes amb un 72% dels vots dels participants.

La seua candidatura, Units per a canviar Europa, en què s'integren els tres principals corrents de Podem, ha obtingut els primers 15 llocs de la llista electoral. L'eurodiputat Miguel Urbán ha avançant un lloc respecte de la seua posició inicial i ha quedat segon en la votació. La senadora i secretària de Coordinació Executiva, Idoia Villanueva, ha caigut de la segona a la tercera posició.

L'orde d'aquesta llista no serà definitiu, ja que cal aplicar el mecanisme de reordenació per paritat, a més d'integrar els candidats d'EU, Equo, En Comú i En Marea amb què Podem acudirà a les eleccions europees. No obstant això, Bustinduy serà, amb molta probabilitat, el cap de la llista de la coalició europea.

Bustinduy és un dels dirigents amb més prestigi dins del partit morat i prova d'això és que continua al capdavant la Secretaria d'Internacional des del 2015. El Parlament Europeu va ser la primera assemblea legislativa on Podem va obtindre representació el mes de maig del 2014, només quatre mesos després d'haver-se creat com a partit.

També et pot interessar

stats