Pedro Sánchez confirma que els pressupostos del 2019 inclouran un impost sobre el dièsel

S'obri una etapa d'intenses negociacions entre el PSOE i els partits que van possibilitar l'arribada del president a La Moncloa.

Pedro Sánchez durant el plenari de la comissió executiva socialista
Pedro Sánchez durant el plenari de la comissió executiva socialista / Emilio Naranjo (Efe)

El president del govern, Pedro Sánchez, ha avançat que l'avantprojecte de Pressupostos Generals de l'Estat de 2019 inclourà un impost sobre el dièsel i un altre a les transaccions financeres. De l'aprovació de l'impost sobre el dièsel, s'ha parlat durant tot l'estiu i ahir, en una entrevista a la Cadena SER, el president del govern espanyol ho va confirmar: "Tot el que tinga a veure amb la transició energètica i la sostenibilitat del país com la mobilitat privada, que és altament contaminant, tindrà la seua traducció en una pujada d'aquest impost", ha assenyalat, després d'haver indicat que no afectarà els professionals del transport.

El president del govern central vol aprovar els pressupostos generals del 2019 el mes de març. La proposta de pressupostos es presentarà al final de novembre o al principi de desembre.

Podem confia que Sánchez mantindrà l'impost a la banca, però serà flexible

Des de Podem s'afirma que treballaran amb el PSOE amb l'objectiu de dissenyar pressupostos nous i evitar que es prorroguen els comptes de l'anterior govern de Rajoy. Les seues condicions són regularitzar els lloguers, apujar el salari mínim interprofessional fins a 1.000 euros i eliminar el copagament farmacèutic, entre d'altres.

"Si no volen un impost a la banca, hauran d'explicar quin altre privilegi fiscal es pot eliminar per a sufragar mesures socials, en això anem a ser inflexibles”, ha afirmat el secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique. També ha afegit: “En quins privilegis fiscals s'eliminen per a sufragar aquestes mesures serem flexibles".

El punt en què ja sembla que hi ha acord és la pujada de l'IRPF per a les rendes més altes. El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat que s'incrementarà l'impost als que cobren més de 140.000 euros, que representen un u per cent dels ciutadans.

També et pot interessar

stats