El govern espanyol i la Generalitat de Catalunya aposten per un "diàleg efectiu"

Després de la trobada entre Sánchez i Torra, els dos executius s'han emplaçat a fer una altra reunió al gener.

Quim Torra i Pedro Sánchez, durant la reunió
Quim Torra i Pedro Sánchez, durant la reunió / David Zorrakino (Europa Press)

El Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya han pactat un document conjunt en què aposten per potenciar espais per al "diàleg efectiu" i s'han emplaçat a celebrar una altra reunió al gener.

Segons ha dit la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi, l’objectiu és avançar en una resposta a les demandes catalanes "en el marc de la seguretat jurídica”.

Aquest acord ha sigut després de la reunió entre el president del govern central, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Palau de Pedralbes, que ha durat poc més d’una hora. 

Torra, ha agraït a Sánchez que hagen pogut parlar “de tot”. “Crec que el que hem decidit, emplaçar-nos en el diàleg per a trobar una solució democràtica que hem compartit, em sembla una idea essencial”, ha conclòs”.

Paral·lelament, hi ha hagut una trobada entre la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, i el vicepresident català, Pere Aragonès, i la consellera Artadi.

Un centenar de persones tallen la Diagonal 

Més de cent persones han tallat la Diagonal de Barcelona a l'altura de l'Hotel Sofia, on ha tingut lloc l'acte de Foment del Treball, al qual han assistit Quim Torra i Pedro Sánchez.

Els manifestants, inicialment concentrats en la plaça de Pius XII, han tallat el carrer a les 20:15 hores, amb crits de “Presos polítics, llibertat” i “Independència”. Els Mossos d'Esquadra han intentat bloquejar l'avanç de la manifestació i han desallotjat la via al cap de deu minuts, però els manifestants han tornat a ocupar l'asfalt.

També et pot interessar

stats