Pedro Sánchez es reuneix amb Puig a Castelló

El president de la Generalitat li demanarà al president del govern central que concrete les propostes de l'executiu sobre el finançament autonòmic.

Pedro Sánchez i Ximo Puig en un acte del PSPV
Pedro Sánchez i Ximo Puig en un acte del PSPV / Europa Press

El president del govern central, Pedro Sánchez, mantindrà una trobada informal aquest divendres 20 de juliol amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a Castelló. Puig li demanarà a Sánchez que concrete la fulla de ruta que l'executiu central seguirà amb el finançament autonòmic.

El president de la Generalitat ha manifestat que es tracta d'una reunió “preparatòria” de la “formal” que tindrà lloc el mes de setembre al Palau de la Moncloa. Puig ha agraït a Sánchez que acudisca a la Comunitat Valenciana i puguen mantindre aquesta trobada, on li plantejarà qüestions que “ja sap” perquè les han parlades telefònicament, com la preocupació dels valencians per la situació del finançament i la “discriminació” que han patit durant anys.

El president de l’executiu espanyol va anunciar la trobada durant la seua intervenció en el Ple del Congrés en resposta a les crítiques que li va dedicar el portaveu de Compromís, Joan Baldoví, per no prioritzar la Comunitat en la seua ronda de contactes amb les comunitats.

“Em reuniré amb Puig aquest divendres de manera informal”, va subratllar el president del Govern, que va explicar a Baldoví que està rebent a Moncloa els president autonòmics seguint l'orde d'antiguitat dels estatuts de les respectives comunitats i que, per això, encara no s'ha entrevistat oficialment amb el mandatari valencià.

També et pot interessar

stats