Pilar Lima: "Les discrepàncies es parlen a nivell orgànic, dins del partit"

El Consell Ciutadà de Podem vota aquest dissabte la possible destitució de Naiara Davó com a síndica a les Corts.

VÍDEO | Pilar Lima: "Les discrepàncies es parlen a nivell orgànic, dins del partit"

La coordinadora general de Podem, Pilar Lima, ha explicat aquest divendres que en el consell ciutadà que es reuneix aquest dissabte no estan parlant de destituir, en referència a la proposta de rellevar Naiara Davó com a portaveu parlamentària, que la mateixa Davó va fer pública aquest dijous en les xarxes socials.

En declaracions en el programa A la Ventura ha explicat que la reunió d’aquest dissabte és per a parlar de "què volem a nivell polític de cara a l’any 2021 i també de les exigències del partit”. Per a Lima es tracta de decidir canvis en els que el més important és el què i el com, no el qui d'acord amb una proposta feta pel Consell de Coordinació, que és l’òrgan executiu del partit.

Pel que fa a les acusacions de deslleialtat i de trencar el pacte que han fet tant Naiara Davó com el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, Lima ha explicat que considera que les discrepàncies s'han de parlar a nivell orgànic, dins del partit.

Preguntada per si podria perillar el lloc de Martínez Dalmau en el Consell ha sigut rotunda: "No, en absolut", ha assegurat. I ha afegit que és una cosa que no s'ha qüestionat mai.

Naira Davó: "Una guerra interna pot fer trontollar el govern de coalició"

La crisi de Podem va esclatar aquest dijous, quan Davó va publicar un tuit on explicava que li havien comunicat que una part del partit morat volia destituir-la com a portaveu parlamentària.

En declaracions a Les notícies del matí, qui encara és síndica del grup Unides Podem a les Corts ha assegurat que aquest no és el moment idoni per al relleu en la sindicatura, ja que la prioritat ha de ser "protegir la ciutadania i centrar els esforços del grup parlamentari en això".

Aquesta decisió "traeix el que votaren les inscrites al juny", ha expressat Davó en les seues xarxes socials, en referència a les últimes eleccions primàries del partit. El resultat de les votacions va ser molt igualat entre les candidatures de l'actual coordinadora general del partit, Pilar Lima, i Davó, amb només 38 vots de diferència.

A més, en les primàries de Podem la militància va decidir diferenciar entre la direcció del partit, la direcció del grup parlamentari i la representació en el Consell. D'aquesta manera, si Pilar Lima acaba imposant-se en el consell ciutadà, ocuparia dos llocs en el partit i aconseguiria ser portaveu parlamentària i coordinadora general. Un fet que contradiu el seu programa polític, que donava suport al lema "Una persona, un càrrec". Davó, en cas de confirmar-se la seua destitució, passaria a ser portaveu adjunta, després d'Estefania Blanes (Esquerra Unida).

Martínez Dalmau: "Necessitem unitat i consensos"

El vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, per la seua banda, ha reconegut que la decisió de l'executiva l'ha sorprés i confia que siga rebutjada pel consell ciutadà. Així mateix, coincideix que no és el moment de fer aquest canvi: "En el context actual, necessitem unitat i consensos, i centrar tots els esforços de l'organització per a la lluita contra la pandèmia", ha dit.

En la reunió del consell ciutadà està previst també que es definisquen els treballs semestrals, el pressupost anual i l'informe polític de Lima sobre la crisi sanitària i ecòmica i les mesures per a pal·liar-la, amb l'objectiu de planificar les prioritats per al 2021. Les decisions que es prenguen hauran de traslladar-se a la direcció de la coalició Unides Podem, que es reuneix aquest dilluns.

També et pot interessar

stats