Podem s'ofereix a arribar a "qualsevol tipus d'acord" amb el PSOE de cara a una investidura de Sánchez

La formació diu que no es compren que l'oferta que al juliol "valia" per als socialistes, ja no estiga ara sobre la taula.

La portaveu de Podem, Noelia Vera, al final del consell de coordinació de la formació morada
La portaveu de Podem, Noelia Vera, al final del consell de coordinació de la formació morada / Diego Pérez Cabeza (Efe)

Podem ha donat la mà aquest dilluns al PSOE per a "arribar a qualsevol tipus d'acord" de cara a una investidura del president en funcions, Pedro Sánchez, però ha incidit que no es pot comprendre que l'oferta que al juliol "valia" per als socialistes, ja no estiga ara sobre la taula. 

Així ho ha destacat la portaveu, Noelia Vera, després del consell de coordinació de la formació morada, on ha confirmat que no hi ha cap reunió tancada ni hi ha hagut cap mena de contacte en els últims dies entre els negociadors del PSOE i els de Podem. No obstant això, ha assegurat que oferirà diàleg per a negociar fins a l'últim moment, el 23 de setembre.

Preguntada sobre la possibilitat que Podem afavorisca la investidura de Pedro Sánchez sense haver aconseguit un acord previ, Noelia Vera ha evitat respondre de forma directa i ha apel·lat a la necessitat de reprendre el diàleg en el punt en el qual va quedar al juliol, quan els socialistes es van obrir a integrar a membres de Podem en el seu gabinet. "Estem disposats a arribar a qualsevol tipus d'acord, però el teníem en la punta de la mà i ningú pot entendre que el que al juliol valia ara no val", ha lamentat.

La portaveu de Podem ha remarcat tot seguit la renúncia de Pablo Iglesias a formar part del Consell de Ministres i el compromís de lleialtat en el conflicte de Catalunya o qüestions europees. "Que Espanya sàpia que, si això es reprén, en hores està fet", ha dit respecte a un acord amb els socialistes per a formar una coalició que aquests han dit que es neguen a explorar.

Podem creu que el PSOE vol anar a eleccions

En el consell de coordinació de Podemos, segons ha explicat Vera, han conclòs després d'escoltar amb atenció a la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, i al ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, que "tant pel contingut com pel to hi ha escassa voluntat d'arribar a un acord". A Podem li ha quedat clar, ha remarcat el seu portaveu, que els socialistes prefereixen anar a eleccions, alguna cosa que per a ells seria una "irresponsabilitat enorme".

També et pot interessar

stats