Polèmica a l'Ajuntament de Guadassuar per un augment del sou del 640%

Segons l'alcalde, Voro Montañana, "com a titular de premsa, pot semblar molt escandalós" però, assegura que han "tornat a la normalitat".

Polèmica a l\'Ajuntament de Guadassuar per un augment del sou del 640%
Polèmica a l'Ajuntament de Guadassuar per un augment del sou del 640%

Polèmica a l'Ajuntament de Guadassuar, a la Ribera Alta. El Partit Popular denuncia des de l'oposició que la corporació municipal de Compromís i el PSOE s'ha apujat el salari un 640%.

El PP ha denunciat que els regidors de Compromís i el PSOE, tot i que l'anterior legislatura no tenien una retribució anual assignada, arribaren a cobrar més de 10.000 euros entre tots a l'any. Ara, diuen que s'ha aprovat un augment de sou del 640%, més de 66.000 euros, i per tant, superaran els 77.000 euros a l'any.

L'alcalde de Guadassuar, Voro Montañana, ha reconegut en 20H NTC que "com a titular de premsa pot semblar molt escandalós", però ha assegurat que no van cobrar "en tota la legislatura anterior". "Hem tornat a la normalitat", ha afegit.

Segons explica, ell mateix continuarà sense cobrar cap sou. Dos dels regidors percebran vora 300 euros mensuals per una dedicació del 20%, mentre que uns altres quatre cobraran uns 500 i tindran una dedicació del 32%. “Només una persona tindrà una dedicació del 60% i cobrarà 900 euros”, ha afegit.

Els regidors de Compromís i PSOE justifiquen la pujada de sou amb una altra dada: la del deute econòmic que arrossega l'Ajuntament. En aquest cas, apunten que fa quatre anys el deute era de 6,7 milions d'euros i enguany aquesta xifra l'han aconseguit abaixar fins al milió d'euros. Una diferència que permet a la corporació passar de no tindre una retribució anual fixa a sí poder fer-ho. "Hem intentat dignificar la tasca que han fet els regidors, no havíem cobrat en tota la legislatura anterior", ha afegit Montañana.

També et pot interessar

stats