PP i Ciutadans tanquen un doble acord i governaran l'Ajuntament i la Diputació d'Alacant

Segons els firmants, aquesta entesa servirà com a "contrapés" a les futures polítiques que puga impulsar el Consell.

Luis Barcala  i Carlos Mazón (PP) amb Toni Cantó i Mari Carmen Sánchez (Ciutadans) durant la reunió a Alacant
Luis Barcala i Carlos Mazón (PP) amb Toni Cantó i Mari Carmen Sánchez (Ciutadans) durant la reunió a Alacant / Efe

Els equips negociadors del Partit Popular i Ciutadans han tancat un acord pel qual governaran conjuntament en el consistori alacantí i en la Diputació d'Alacant. 

En una última reunió de més de quatre hores, a què han assistit Luis Barcala i el seu número dos, Carlos Mazón, i Toni Cantó i Mari Carmen Sánchez, les dues formacions han firmat un acord com a "contrapés" a les futures polítiques que puga impulsar el Consell.

Aquesta entesa permetrà al popular Barcala repetir al capdavant de l'Ajuntament i farà president de la Diputació d'Alacant el també popular Mazón. A canvi d’això, Ciutadans assumirà una de les dues vicepresidències que tindrà la corporació provincial, mentre que  al consistori la cap de llista de la formació taronja, Sánchez, serà la portaveu del nou equip de govern i tindrà una vicealcaldia.

Populars i Ciutadans governaran en minoria l'Ajuntament, atés que sumen 14 dels 29 regidors que té el consistori. Així les coses, es queden a un de la majoria absoluta i a l'espera de conéixer, en la sessió d'investidura d’aquest dissabte, què votarà Vox. La resta de la corporació de la capital alacantina la componen PSPV, amb nou edils, i Compromís i la confluència Unides Podem-Esquerra Unida, amb dos cadascun.

Pel que fa a la Diputació d'Alacant, governaran amb majoria atés que el PP té 14 diputats, empatat amb el PSPV que va ser el partit més votat a escala provincial, mentre que Ciutadans en suma 3.

També et pot interessar

stats