PP i Ciutadans governaran a Andalusia amb els vots de la ultradreta

Vox ha arribat a un acord per a la investidura de Juanma Moreno, després que PP i Cs hagen firmat un pacte de govern.

VÍDEO | PP i Ciutadans governaran a Andalusia amb els vots de la ultradreta

El Partit Popular i Ciutadans governaran a Andalusia amb els vots del partit ultradretà Vox. El PP ha tancat un acord amb Vox per a investir el popular Juanma Moreno a la presidència del govern andalús.

Moreno, quedarà investit president de la Junta d'Andalusia la pròxima setmana, a l'espera que la presidenta del Parlament, Marta Bosquet, faça la ronda de consultes i formalitze la proposta com a candidat del líder popular. Això suposarà l'eixida del PSOE de l'executiu autonòmic, després de 36 anys.

El govern se sosté en dos pactes, un amb Ciutadans per a un govern de coalició, amb Moreno de president i Juan Marín de vicepresident, que inclou un acord programàtic de 90 mesures i un repartiment quasi a la meitat de les onze conselleries.

L'altre acord, subscrit amb Vox, garanteix el suport clau d'aquesta formació a la investidura de Moreno i se sosté en 37 mesures en paral·lel a les pactades amb la formació taronja, que es deslliga insistentment del partit d'ultradreta.

Vox ha acceptat la contraoferta del Partit Popular a la seua primera proposta, que contenia condicions que els populars van qualificar "d'inacceptables". Entre les 37 mesures acordades, es troba la creació d'una Conselleria de Família i la promoció d'una Llei de concòrdia que substituïsca la llei de memòria històrica.

Finalment, Vox ha renunciat a derogar les lleis de violència de gènere, d'igualtat i LGTBi, i advoca per evitar les decisions que puguen afavorir l’efecte crida dels immigrants. 

També et pot interessar

stats