Primera reunió entre Justícia i les comunitats autònomes per a reformar la llei de memòria històrica

La norma preveu un pla per a la localització i exhumació de fosses comunes i un cens de víctimes de la Guerra Civil

Treballs d'exhumació a la fossa 112 de Paterna
Treballs d'exhumació a la fossa 112 de Paterna

La vicesecretària de Justícia, Cristina Latorre, i el director general per a la Memòria Històrica, Fernando Martínez, es reuneixen aquest dimecres amb els representants dels departaments oficials per a la memòria històrica de les diferents comunitats autònomes.

Les parts abordaran la possibilitat d’una reforma integral de la llei, segons va anunciar la ministra Dolores Delgado en la seua primera compareixença en el Congrés dels Diputats, el juliol passat. Entre les iniciatives que arreplega la norma hi ha l’elaboració de plans de localització i exhumació de fosses comunes, plans específics sobre desaparicions i la construcció d’un cens de víctimes de la Guerra Civil.

Segons va explicar la ministra, aquestes accions se centralitzarien en la Direcció General per a la Memòria Històrica, depenent de Justícia i que va ser creada en juny. A més del pla per a l’exhumació de fosses, es pretén incorporar en l’organisme les competències i activitats de l'anterior oficina d'atenció a víctimes, així com "tasques de coordinació administrativa i relació amb el teixit associatiu".

Està previst que la Direcció General per a la Memòria Històrica facilite dades anuals d'exhumacions, localitzacions, peticions registrades i prospeccions, tinguen èxit o no.

També et pot interessar

stats