PSOE i Compromís escenifiquen al Senat les discrepàncies pel finançament autonòmic

El senador valencià Carles Mulet acusa la ministra Montero de segrestar fons que pertanyen a la Comunitat Valenciana.

El senador valencià Carles Mulet
El senador valencià Carles Mulet

La problemàtica de l'infrafinançament valencià ha arribat al Senat aquest dimarts amb la pregunta de Compromís al govern central. Durant la sessió, la formació taronja i el PSOE escenificaren les diferències que tenen en el seu posicionament entorn d'aquesta qüestió.

El senador de Compromís, Carles Mulet, va acusar la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, de segrestar els fons que pertanyen a la Comunitat Valenciana i li ha demanat que pague "els diners que deu" al territori.

Montero, per la seua banda insistia que estan buscant fórmules legals per a solucionar el problema de les transferències bloquejades. Ha contestat al senador valencià que en cap cas les comunitats han de fer retallades perquè el que deu el govern central són fons per a fer front al pagament de compromisos de despesa que ja s'han adquirit.

Mentrestant, al Ministeri d'Hisenda, el conseller del ram, Vicent Soler, es va reunir amb la secretària d'Estat, Inés Bardón, i li arrancava el compromís d'alliberar un pagament de 250 milions del Fons de Liquidesa Autonòmic (FLA). Tot i això, s'esperen més concrecions en l'entrevista que ha quedat pendent entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la ministra Montero.

També et pot interessar

stats