PSPV i Compromís demanen el cessament de Pérez Macián per la presumpta implicació en la trama Púnica

Fonts populars apunten que els fets ja es van investigar en 2015 i que "en cap moment" van derivar en una imputació formal.

El regidor Juan José Pérez Macián (esquerra) i la portaveu del PP Begoña Carrasco, en una imatge d'arxiu
El regidor Juan José Pérez Macián (esquerra) i la portaveu del PP Begoña Carrasco, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El grup municipal socialista i Compromís per Castelló han demanat el cessament del regidor popular Juan José Pérez Macián per la presumpta implicació en la trama Púnica.

Els grups de l'Ajuntament de Castelló fan referència a les publicacions d'El País i la Cadena Ser respecte que, segons un informe de la Guàrdia Civil, Macián i l'exalcalde Alfonso Bataller podrien incórrer en frau per contractar un pla de comunicació amb fons municipals per a potenciar la imatge de Bataller durant la seua etapa al capdavant del consistori.

No obstant això, des del PP creuen que es tracta d'una "cortina de fum orquestrada pel PSPV i Compromís per a tapar els seus propis problemes amb la justícia". Fonts del Partit Popular han apuntat que la informació es refereix a uns fets que ja es van investigar l'any 2015 i que "en cap moment" van derivar en una imputació formal.

El grup municipal socialista ha exigit a Pérez Macián que abandone el càrrec i ha assegurat que, en cas contrari, els socialistes insten a la portaveu Begoña Carrasco a intervenir. També assenyalen que Pérez Macián "està implicat en la trama d'utilització de recursos públics per a promocionar al llavors alcalde, davant la falta d'expectatives electorals en els comicis de 2015".

Per a això, han assenyalat, van finançar diaris digitals per a millorar la imatge pública de Bataller, així com la seua presència com a tertulià en mitjans nacionals. "També s'ha fet públic l'intent d'intercedir amb ADIF per a simular una informació sobre la imminent arribada de l'AVE a Castelló", han criticat els socialistes.

En el cas que no es donen les explicacions oportunes ni s'assumisquen responsabilitats, el PSPV-PSOE i Compromís sol·licitaran la compareixença del regidor Pérez Macián en la comissió de ple de bon govern i participació.

També et pot interessar

stats