Reaccions dels partits polítics a l'eixida de Jorge Rodríguez del PSPV

El PSPV agraeix el gest perquè ajudarà a aclarir la situació i Compromís insisteix que el cas Alqueria és un tema administratiu.

Reaccions dels partits polítics a l\'eixida de Jorge Rodríguez del PSPV

L'abandó de les files socialistes de l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha sacsejat el panorama polític valencià enmig la voràgine electoral. 

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, s'ha referit aquest migdia a la decisió que ha pres Rodríguez després de conéixer el contingut del sumari del cas Alqueria. Puig ha agraït que s'haja apartat perquè "les responsabilitats polítiques van més enllà de les jurídiques" i ha indicat que es tracta "d'una clarificació davant de tanta contaminació". Puig ha contraposat l'actitud Rodríguez amb la del PP en casos de corrupció i també ha reiterat que el PSPV es presentarà a tots els comicis.  

Per la seua banda, la candidata de Compromís a presidir la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que encara que qüestions com les revelades en el sumari del cas Alqueria sempre "són preocupants", ací "no es tracta d'un saqueig de diners públics", sinó de "contractacions no ajustades a dret que no s'havien d'haver produït". 

D'aquesta manera ha valorat Oltra el sumari del cas Alqueria, en el qual se l'investiga per presumptes irregularitats en contractacions en Divalterra, empresa pública de la diputació. 

Oltra ha destacat que Compromís sempre ha sigut "contundent" amb aquest tipus de qüestions que poden "fer perdre la confiança" de la ciutadania en el sistema, i per això van "apartar immediatament" dels seus càrrecs en Compromís la cogerent de Divalterra, Agustina Brines, investigada en la causa.

Sobre si creu que el PSPV no va ser tan contundent amb l'expresident de la Diputació Jorge Rodríguez, també investigat en aquesta causa, ha dit que caldrà preguntar-li-ho als socialistes, ja que ella del que es fa responsable i del que pot donar explicacions és del que fan en Compromís.

El PP considera que és un cas vergonyós i reclama explicacions a PSPV i Compromís. Des de Podem demanen acabar amb el clientelisme a les institucions públiques mentre que des de Ciutadans asseguren que la corrupció és un mal que afecta per igual a socialistes i populars.

També et pot interessar

stats