Puig assegura que la reversió del departament de salut de Dénia “està activada i ja és irreversible”

PP i Cs no estan d'acord amb el procés, Oltra insisteix que la salut "no és un negoci" i Dalmau critica la tardança del Consell.

VÍDEO | Puig assegura que la reversió del departament de salut de Dénia “està activada i ja és irreversible”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que “la reversió del departament de salut de Dénia està activada i ja és irreversible”. Puig ha afirmat que el govern valencià ha estat negociant amb l’empresa concessionària fins a l’últim moment sense que s’haja arribat a cap acord.

Es tracta d’un procés del qual no hi ha precedents, perquè a l’empresa Marina Salud encara li queda complir quatre anys i mig de concessió.

La Generalitat considera inassumibles les exigències econòmiques de la concessionària, tot i que Puig ha anunciat que sempre estarà obert a escoltar a totes les parts implicades en el procés de reversió.

Així mateix, Puig ha assenyalat que “qui ha de liderar la sanitat pública valenciana i garantir la igualtat d’oportunitats ha de ser la Generalitat”.

El president ha explicat que el futur model de gestió del departament de salut de Dénia es farà atenent “l’interés general de tota la ciutadania”. Segons Puig, es realitzaran “les inversions necessàries per a dotar l’atenció primària, perquè aquesta comarca reba el que es mereix”.

Els partits polítics, davant la reversió de l'hospital de Dénia

L'inici del tràmit per a recuperar la gestió pública d'aquest hospital de la Marina Alta ha provocat reaccions en els partits polítics valencians.

La candidata del Partit Popular a la presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha assegurat que la decisió del Consell de rescatar per a la gestió pública el Departament de Salut de Dénia és d’un “sectarisme ideològic total”. Bonig ha dit que aquesta “resolució unilateral sense parlar, sense procediments i en contra dels treballadors implicarà molts problemes”. Així mateix, ha recordat que hi ha un informe del síndic de Comptes que indica que els hospitals més eficients de la Comunitat Valenciana “són precisament els que estan gestionats d’aquesta forma concessionària”. Ciutadans tampoc no està d'acord amb el procés.

Des de Compromís, la candidata a presidir el govern valencià, Mónica Oltra, insisteix que en la formació taronja entenen que "la salut no és un negoci" i, per això, treballaran perquè ningú obtinga "benefici industrial a costa de la salut de les persones".

Per contra, el candidat a la presidència de la Generalitat de Podem, Rubén Martínez Dalmau, ha criticat que hagen passat quatre anys des que es va prometre revertir el Departament de Salut de Dénia a la gestió pública i que haja sigut ara, en campanya electoral, quan la Conselleria de Sanitat Universal ha iniciat els tràmits.

També et pot interessar

stats