Puig es reunirà dimarts amb Batet per a avançar en matèria de finançament autonòmic

L’objectiu de la trobada és configurar “una posició compartida” per la majoria de les comunitats.

L’objectiu de la trobada és configurar “una posició compartida” per la majoria de les comunitats
L’objectiu de la trobada és configurar “una posició compartida” per la majoria de les comunitats / Europa Press

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que aquest dimarts mantindrà una trobada a Madrid amb la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, en el marc de les converses per a configurar “una posició compartida” per la majoria de les comunitats en matèria de finançament autonòmic.

En una trobada amb el col·lectiu d’empresaris de la Sènia, a Castelló, Puig ha recalcat que el seu executiu “mai renunciarà a un nou model de finançament” perquè és “una qüestió d’equitat i igualtat”. 

El president ha asseverat que “volem un model que respecte les singularitat de les regions i nacionalitats i que al mateix temps equipare els ciutadans”. A més, ha recalcat que des de la Comunitat Valenciana es va continuarà treballant en aquests objectius. 

Així mateix, ha recordat que Pedro Sánchez “va dir en el seu moment que veia dificultats” per a reformar el model de finançament, “però també va dir que cal prendre decisions concretes per a superar problemes que tenim algunes comunitats pitjor finançades”.

Puig considera que entorn d’aquest tema “s’han obert dos camins molt positius”. El primer és el repartiment del dèficit que abans el govern es quedava i que ara va “a favor de les comunitats i el manteniment de l’estat del benestar”.

I, d’altra banda, “s’ha obert la porta a la reestructuració del deute o mutualització”. “El que nosaltres hem rebut com a crèdit, uns altres ho han rebut com a finançament ordinari, i nosaltres tenim dret que se’ns retorne una part dels recursos que no se’ns han donat prèviament”, ha reivindicat.

El cap del Consell ha afegit que Pedro Sánchez “sap perfectament quina és la situació de la Comunitat Valenciana. Estic segur de la seua sensibilitat per a superar aquesta situació de desequilibri profund que existeix”, ha finalitzat Puig.

També et pot interessar

stats