Puig garanteix l’arribada de 31.000 noves vacunes aquest dilluns

El president de la Generalitat assegura que la vacunació va a molt bon ritme i ja s’ha administrat el 85% de les vacunes rebudes.

Puig garanteix l’arribada de 31.000 noves vacunes aquest dilluns
Puig garanteix l’arribada de 31.000 noves vacunes aquest dilluns

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha garantit que aquest dilluns, tal com estava previst abans del temporal, 31.000 noves dosis de la vacuna de Pfizer i BioNTech arribaran a la Comunitat Valenciana per l’aeroport de Manises.

Puig ha participat aquest diumenge en una reunió de la comissió de vacunació contra el coronavirus en què també han assistit la vicepresidenta Mónica Oltra i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. S’hi ha constatat que “la vacunació va a molt bon ritme”.

Segons ha informat el Consell, la llarg de la setmana 40.000 persones rebran la vacuna. “El gran objectiu és garantir que les residències, els centres de dia i tot el sector de la població més vulnerable estiga vacunat al més prompte possible”, ha afirmat Puig.

Puig ha recordat que durant el cap de setmana s’ha continuat vacunat el personal sanitari de primera línia i a les residències. A més, el 85% de les vacunes rebudes ja s’han administrat o estan distribuïdes per a aplicar-se els pròxims dies.

El cap del Consell ha informat que s’ha aprovat un protocol que permet obtindre sis vacunes de cada vial, en lloc de cinc, com es feia fins ara, cosa que augmenta un 20% la possibilitat d’aprofitar al màxim totes les vacunes disponibles.

Durant el cap de setmana, amb els contagis disparats i en ple temporal de pluja i neu, el president ha rebut la telefonada del president del govern, Pedro Sánchez, i del rei Felip VI, que li han traslladat la seua solidaritat per la situació que vivim.

Puig també ha fet una crida a la ciutadania a desterrar les notícies falses que estan circulant per les xarxes socials en què s’anuncia un confinament domiciliari i ha animat a informar-se per canals oficials i mitjans de comunicació seriosos.

També et pot interessar

stats