Rajoy: “M’aparte, però no me'n vaig”

L’expresident del PP protagonitza el primer dia del congrés extraordinari que haurà de triar el nou lideratge del partit.

Rajoy, en el discurs que ha fet al congrés del PP
Rajoy, en el discurs que ha fet al congrés del PP / Kiko Huesca (Efe)

Aquest divendres ha començat el congrés en què el Partit Popular ha de triar qui presidirà la formació d'ara en avant. I ho ha fet precisament amb qui és, encara, el president popular, Mariano Rajoy. Dissabte, els 3.082 compromissaris i compromissàries votaran la seua candidatura per a liderar el PP. 

"Es va fer, i es va fer bé”

"M'aparte, però no me'n vaig", ha dit un emocionat, Rajoy, qui ha fet una reivindicació de la política com a professió i de la gestió popular al capdavant del govern espanyol, especialment respecte al procés soberanista. “A alguns els semblava molt fàcil. No ho era, però vam saber arbitrar fórmules. Es va fer, i es va fer bé”. 

Rajoy no ha donat suport específic a cap de les dues candidatures però aquesta defensa de les polítiques contra el desafiament independentista ha sigut interpretada com un gest cap a la seua vicepresidenta, després de les crítiques rebudes en les mateixes files populars. 

Presidenta o president?

Totes dues candidatures, Soraya Sáenz de Santamaría i Pablo Casado, diuen arribar igualades, i lluiten vot  a vot per la presidencia del partit. L’exvicepresidenta ha assegurat que treballarà fins al final per a aconsegir la unitat amb Pablo Casado davant la votació de dissabte. Mentrestant, l’ exvicesecretari de comunicació, respon que “la llista d’integració existirà després de la votació”. 

A les 9 hores del dissabte finalitza el termini perquè es presenten les candidatures i de moment sembla que en seran dues. 

La Comunitat Valenciana, dividida

Dels compromissaris que tenen en les mans el futur del PP, 380 provenen de la Comunitat Valencians. Van apostar per Sáenz de Santamaría en la primera volta, però ara acudeixen dividits. 

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, qui ha mantingut sempre la necessitat de la llista unitària, ha insistit des de Madrid que “l’important és eixir units” del procés de primàries i que es lluite per un “projecte comú”. Assegura que cada candidatura representa una “ànima” del PP, i totes dues sensibilitats hi han de tindre cabuda. 

També et pot interessar

stats