Rato, durant el juí de Bankia: "Em va fer fora Rajoy"

L'expresident de l'entitat assegura en la segona jornada de declaració que la intervenció del banc va ser "una decisió absolutament política".

Rodrigo Rato, durant el seu interrogatori en el juí sobre l'eixida a borsa de Bankia
Rodrigo Rato, durant el seu interrogatori en el juí sobre l'eixida a borsa de Bankia

La intervenció de Bankia va ser "una decisió absolutament política", ha assenyalat aquest dimecres Rodrigo Rato, expresident de l'entitat, durant la segona jornada del seu interrogatori en el juí sobre l'eixida a borsa del banc

Rato, a més, ha dit que va eixir de l'entitat perquè, sense nomenar-lo, Rajoy el despatxà i començà la intervenció política en el banc. "A mi, personalment, em va fer fora el president del govern", ha insistit en referència a Mariano Rajoy, president del govern central el 7 de maig del 2012, quan Rato va abandonar l'entitat.

L'expresident continua eludint responsabilitats per la seua gestió al capdavant de Bankia i insisteix a fer responsable de la fallida de l'entitat el Banc d'Espanya i el FROB. Així, ha relatat que en cap moment el Banc d'Espanya va mostrar objeccions al fet que l'entitat isquera a borsa, al juliol del 2011, amb un fort descompte.

L'exministre ha explicat que l'organisme regulador "no estava transmetent que a un determinat preu l'acció no valia la pena, sinó que abans de setembre havia d'haver eixit". Una consigna, diu Rato, que venia "del FROB i la ministra", en al·lusió a la llavors titular d'Economia, Elena Salgado.

També et pot interessar

stats