Recollida de signatures en Change.org per a demanar la llibertat condicional de Zaplana

Apel·la a la jutgessa instructora del cas perquè modifique les mesures cautelars dictaminades contra l'expresident de la Generalitat.

Captura de la campanya llançada a través de Change.org
Captura de la campanya llançada a través de Change.org

Les peticions per a demanar la llibertat condicional d'Eduardo Zaplana se succeeixen. L'última és una campanya de recollida de signatures en la plataforma Change.org, a la qual ja s'han sumat més de 500 persones en menys de 24 hores. L'ha posada en marxa l'expresident de les Noves Generacions del PP de València i excandidat a la presidència del partit, José Luis Bayo.

Apel·la a la jutgessa instructora del cas perquè modifique les mesures cautelars que s'han dictaminat contra l'expresident de la Generalitat. Fa 7 mesos i un dia que Eduardo Zaplana està en presó provisional acusat, entre altres, dels delictes de blanqueig de capitals i de suborn. Fa 9 dies el van ingressar a l'Hospital La Fe en complicar-se la leucèmia que pateix. Fins ara, s'han denegat totes les peticions d'alliberament presentades pels seus advocats. 

També han sigut moltes les veus de polítics de totes les opcions que demanen que, per humanitat, l'expresident isca de la presó. L'última, la de l'exdiputat popular Jaime Ignacio Del Burgo, que ha adreçat una dura carta a la magistrada instructora. Segons Del Burgo, podria incórrer en un delicte de prevaricació si l'expresident morira. 

Els informes mèdics assenyalen que la vida de Zaplana està en perill, però sembla que la determinació de la jutgessa és que torne a la presó de Picassent, ja que considera que si queda lliure hi ha risc de fuga i de destrucció de proves. Actualment, al mòdul d'infermeria treballa un terç dels sanitaris, 7 dels 23 que normalment té, però des de la presó s'assegura que l'atenció sanitària està garantida per a qualsevol pres, siga quina siga la gravetat de la malaltia que pateix. 

També et pot interessar

stats