Rivera anima els joves de Ciutadans a lluitar contra el nacionalisme a la Comunitat Valenciana

El president de Cs ha alertat d'un risc semblant al que va conéixer a Catalunya, als participants del Campus Jove que el partit fa a Alacant.

Rivera, durant la conferència en el Campus Jove d'Estiu de Cs a Alacant.
Rivera, durant la conferència en el Campus Jove d'Estiu de Cs a Alacant. / Efe: Manuel

Albert Rivera, el president de Ciutadans, ha animat els joves del seu partit a "donar la batalla" contra el nacionalisme a la Comunitat Valenciana, on veu un risc semblant al que va conéixer a Catalunya en els anys 90 per la política lingüística del PSPV i Compromís. Rivera ha fet aquestes declaracions en el Campus Jove d'Estiu que Ciutadans fa a Alacant i on participen vora 450 persones.

Parafrasejant el socialista Alfonso Guerra, Rivera s'ha manifestat favorable a mantindre una línia dura contra el nacionalisme no espanyol, i particularment el català, que considera "insaciable". De fet, ha vaticinat un enrocament en les postures del sobiranisme a Catalunya a partir de l'octubre, perquè "Torra i Puigdemont se'n pujaran quan vegen un govern dèbil a La Moncloa", en referència a l'executiu socialista de Pedro Sánchez.

El president de Ciutadans ha proposat el liberalisme com la ideologia que pot donar resposta al populisme i el nacionalisme europeu, i a Ciutadans, un partit “nou, net i unit”, com la formació capaç de liderar Espanya enfront del bipartidisme que representen el PP i el PSOE. Al seu entendre, "els conservadors no volen canviar res i els socialistes no tenen respostes per al segle XXI".

Felicitacions a Casado i crítiques al PP

A pesar de les crítiques al PP, Rivera ha emés la respectiva felicitació de cortesia al nou president del Partit Popular (PP), Pablo Casado, mitjançant el seu compte personal de Twitter, com també "als compromissaris que l'han escollit" en els primàries populars. Poc abans d'aquesta felicitació, el líder de Ciutadans havia criticat el PP, que considera "un partit dividit", i els dos candidats, per representar "una mirada al passat que no necessita Espanya".

Erasmus amb l'Amèrica Llatina

En la part de propostes, el president de Ciutadans ha manifestat als joves que assisteixen al campus d'estiu del partit la voluntat de defendre un Erasmus amb l'Amèrica Llatina per a aprofitar els avantatges que representa la globalització i la possibilitat crear "un espai educatiu i laboral" amb els països iberoamericans.

També et pot interessar

stats