Rus nega que blanquejara diners al Brasil i afirma que pot justificar cada euro

L’expresident de la Diputació, que declara pel cas Imelsa, atribueix les operacions financeres a interessos “absolutament” comercials de la seua empresa.

L'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'expresident de la Diputació de València i del PP provincial, Alfons Rus, ha negat haver blanquejat diners procedents de comissions il·legals a través de les seues empreses al Brasil. Rus també ha negat tindre béns ocults al Brasil en la declaració que ha fet davant del jutge, en relació amb una de les peces del conegut cas Imelsa i on compareixia en qualitat d’investigat. L’expresident dels populars ha assegurat davant del jutge que té documentat cada euro. 

 

En concret, el jutjat número 18 de València investiga operacions de compravenda d'accions en què van intervindre FDM, la societat familiar de l’expresident, la societat de valors Arteinvest 2017, també de Rus, i Geneva Fondo Inmobiliario. L'instructor estima que podria haver-hi una operació "simulada" amb l'adquisició per part de Geneva -per 1.800.000 euros- d'un total de 50 participacions que Arteinvest, al seu torn, havia comprat a FDM, i la recompra tres anys després per 1.200.000 euros. L'objectiu final hauria sigut el Brasil.

 

L’expresident de la Diputació ha respost a les preguntes formulades per totes les parts durant la compareixença i ha insistit que no ha blanquejat res perquè es tractava d'operacions "absolutament" comercials d'una empresa seua. En declaracions als mitjans, Alfons Rus ha afirmat que no ha anat al Brasil des de 1978 i ha dit que no té propietats en aquell país. "Però si hi ha alguna cosa, m'ho dieu i jo me'n vaig", ha fet broma.

 

Desvincula l’Olímpic de Xàtiva del cas Imelsa

 

Alfons Rus, que ha advertit que encara no li han tornat el cotxe que li van decomissar, quan li han preguntat per una altra peça d'Imelsa relativa al suposat finançament del Club Esportiu Olímpic de Xàtiva amb diners públics, ha assenyalat que no ha finançat "res, de res, de res". D’altra banda, sobre un suposat jugador contractat en l'empresa pública, ha dit que en 14 anys ha tingut 240 jugadors i s'ha preguntat: "A un l’he col·locat jo? Jo no n'he contractat mai cap", ha repetit.

 

La causa d’Imelsa, que va nàixer a l'abril de 2015, està oberta per malversació, frau en la contractació pública, suborn, tràfic d'influències i blanqueig, i hi ha més de cent persones investigades. 

També et pot interessar

stats