Sánchez admet que la presidència de la Comissió Europea pot ser per al PPE

El cap de l'executiu espanyol en funcions confia que "al final" arribaran a un acord d'ací al 30 de juny quan tornaran a reunir-se.

Pedro Sánchez, durant la roda de premsa que ha oferit després de la cimera de la UE
Pedro Sánchez, durant la roda de premsa que ha oferit després de la cimera de la UE / Horst Wagner (Efe)

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha lamentat aquest divendres que el cap de llista dels socialistes europeus a la presidència de la Comissió Europea, Frans Timmermans, no haja reunit una majoria de suports entre els líders europeus.

A la fi de la cimera europea celebrada a Brussel·les, Sánchez ha reconegut que "sí que hi pot haver un president del Partit Popular Europeu", malgrat que el seu candidat Manfred Weber, tampoc ha recaptat el suport suficient.

De totes maneres, el president de l'executiu espanyol en funcions, que és un dels dos caps negociadors de la família socialdemòcrata europea, ha dit que no renuncien a la presidència de la Comissió Europea.

"El que ens toca ara a les tres famílies polítiques és dissenyar el mètode que ens permeta aconseguir arribar a bon port", ha explicat Sánchez, sense avançar detalls sobre el mètode, després de constatar els líders que cap dels candidats popular, socialista i liberal té l'acord ni el suport dins del Consell per a proposar-los al capdavant de la Comissió Europea.

El cap del govern espanyol s'ha mostrat confiant que "al final" arribaran a un acord d'ací al 30 de juny quan tornaran a reunir-se.

També et pot interessar

stats