Sánchez diu que “no dormiria tranquil” amb membres d’Unides Podem als ministeris

El president del govern espanyol en funcions Pedro Sánchez durant una sessió de control al Congrés
El president del govern espanyol en funcions Pedro Sánchez durant una sessió de control al Congrés / Efe.

El president del govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha confessat aquest dijous que “no dormiria a la nit” amb membres inexperts d’Unides Podem al capdavant de ministeris com el d’Hisenda, Transició Ecològica o gestionant la Seguretat Social.

Així s’ha pronunciat en una entrevista en La Sexta en la qual ha afirmat que aquest era l’objectiu del líder de Podem, Pablo Iglesias, que volia col·locar en el Consell de Ministres alguns dels seus afins sense experiència en la gestió pública.

En aquest sentit, ha posat en valor la decisió que va prendre de no acceptar les imposicions d’Iglesias perquè anteposava els interessos generals del país, que necessita un govern que aporte estabilitat els pròxims quatre anys. Amb l’anhel de tancar aquests últims anys d’inestabilitat, Sánchez confia a mobilitzar l’electorat.

El líder del PSOE ha justificat la inviabilitat d’un govern de coalició amb Podem en què la idea de la formació morada era tindre “dos governs en un”. Aquest cogovern hauria tingut en els primers dies de vida una “crisi de govern”.

El president ha evitat tancar totalment la porta a un govern de coalició amb Podem després de les eleccions del 10 de novembre. “No diria un no és no”, ha indicat, però sí que ha remarcat que la negociació frustrada ha demostrat que “el plantejament de la coalició és inviable”, la qual cosa no significa que no puguen entendre’s amb el partit de Pablo Iglesias.

També et pot interessar

stats