Sánchez es reuneix amb representants de Compromís a València

El PSOE mantindrà reunions "discretes" amb els líders de la resta de formacions per a evitar una repetició electoral.

Sánchez vol evitar una repetició electoral

El secretari general del PSOE i president en funcions, Pedro Sánchez, es troba reunit des de les sis de la vesprada a València amb representants de Compromís. Sánchez ha acudit a la cita acompanyat del secretari d'organització dels socialistes i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, i també del president de la Generalitat. Per part de la formació taroja hi assisteixen la vicepresidenta primera del Consell, Mónica Oltra, i el diputat en el Congrés, Joan Baldoví.

Sobre la taula hi ha dos temes clau per a convertir l'abstenció de Compromís en un sí en la investidura de Sánchez: les ajudes a la dependència i l'infrafinançament. El líder de Compromís en el Congrés pensa que si el PSOE reprenguera l'última oferta a Podem, es podria arribar a un acord de govern estable.

En les dos últimes sessions d'investidura frustrada de Sánchez, l'únic representant de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, es va abstindre després de lamentar que els socialistes no feren cap pas per a obtindre el seu suport. Dimecres passat, la ministra d'Hisenda en funcions, María Jesús Montero, va anunciar que Sánchez mantindria contactes "discrets" amb els líders de la resta de formacions en els próxims dies. El president en funcions mantindrà aquestes reunions perquè defensen que no "tiren la tovalla" i que "l'última" cosa que vol el PSOE és una repetició electoral.

El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha valorat la reunió entre Sánchez i Baldoví i considera que és una bona notícia que el president en funcions trie la Comunitat Valenciana per a iniciar les trobades polítiques després de la investidura fallida, i que Unides Podem no hauria d'haver deixat passar la possibilitat de formar un govern de coalició.

També et pot interessar

stats