Sánchez es reunirà el 2 de juliol amb Batet per a fixar la data d'investidura

De moment no compta amb els suports necessaris per a tirar-la avant.

VÍDEO | Sánchez es reunirà el 2 de juliol amb Batet per a fixar la data d\'investidura

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, és reunirà el pròxim dimarts 2 de juliol amb la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per a fixar la data del debat d’investidura, segons fonts socialistes. De moment, Sánchez no compta amb els suports necessaris per a tirar avant la investidura, però la seua intenció és presentar-s’hi en juliol.

La quarta reunió entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias per a buscar un possible acord va acabar aquest dimarts sense avanços. El secretari general de Podem continua insistint en la idea de tancar un govern de coalició amb el PSOE però les negociacions continuen encallades. Fins al punt que, per primera vegada, el líder de la formació morada ha dit que no descarta votar en contra en la investidura, segons han informat fonts socialistes.

Sánchez es presentarà al debat d’investidura en defensa d’un govern “progressista, europeista i moderat”, perquè Espanya “avance” amb un projecte liderat per ell que tinga “sentit d’Estat”.

El PSOE defensa que Espanya “no té temps de perdre” i que necessita un govern “com més prompte millor”.

Per això, la data triada per Sánchez per a reunir-se amb Batet és la primera disponible en la seua agenda després dels compromisos internacionals que afrontarà els pròxims dies, amb la cimera del G-20 al Japó, i el Consell Europeu Extraordinari de Brussel·les.

Batet desitja un “govern a ple rendiment el més prompte millor”

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha confirmat la pròxima reunió amb Sánchez i ha explicat que a partir de les impressions que li transmeta el president del govern en funcions decidirà la data del ple d'investidura i elevarà la convocatòria.

Batet ha avançat que considera “bo per al país” que hi haja un “govern a ple rendiment com més prompte millor” perquè entén que és allò que desitja la ciutadania.

També et pot interessar

stats