Sánchez farà una ronda de contactes la setmana que ve per a buscar el suport de Podem i l'abstenció de PP i Cs

El debat d'investidura s'iniciarà el 22 de juliol.

VÍDEO | Sánchez farà una ronda de contactes la setmana que ve per a buscar el suport de Podem i l\'abstenció de PP i Cs

Segons fonts socialistes, el president del govern espanyol en funcions i candidat a revalidar el càrrec, Pedro Sánchez, té previst iniciar la setmana que ve una nova ronda de contactes amb els partits majoritaris de cara a desbloquejar la investidura, una vegada fixada ja la data del debat per als dies 22 i 23 de juliol. En aquesta ronda insistirà a reclamar el suport de Podem i l'abstenció de PP i Cs.

El cap de l'executiu en funcions ja es va reunir el passat 11 de juny al Congrés amb Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pablo Casado en un primer intent de trobar suports de cara a la investidura. Mentre que la portaveu del Grup Socialista al Congrés, Adriana Lastra, i el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ho van fer amb la resta de forces polítiques els dies següents, amb l'excepció de Vox i EH Bildu.

Durant aquesta primera ronda, Pedro Sánchez va oferir a Iglesias un govern de cooperació en el qual no hi haja membres de la formació morada asseguts en el Consell de Ministres, al·legant que això provoca rebuig per part d'altres possibles socis de cara a la investidura. Encara que sí que admet que Podem compte amb representants en llocs importants de l'administració.

No obstant això, el líder de Podem ha seguit insistint a entrar en el govern central i aquest mateix matí plantejava en una tribuna publicada en La Vanguardia que Pedro Sánchez sotmeta a votació en el Congrés una investidura amb govern de coalició. Afirma en aquest article que si la fórmula va avant, es compromet a canviar de posició.

Els líders de PP i Ciutadans, per la seua banda, han rebutjat fins ara facilitar la investidura amb la seua abstenció. Pedro Sánchez va tractar de convéncer-los convocant-los a una reunió el passat 24 de juny a La Moncloa. Però només hi va acudir Pablo Casado.

El líder popular tan sols ha oferit l'abstenció dels dos diputats de Navarra Suma en el Congrés per a facilitar la investidura de Pedro Sánchez a canvi que el PSOE no done suport a EH-Bildu per a formar govern a Navarra.

També et pot interessar

stats