Sánchez i Iglesias es reuneixen per a abordar la investidura

La reunió entre el líder socialista i el d'Unides Podem s'ha produït cinc dies abans de la ronda de consultes amb el rei.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, es van reunir la vesprada de dijous de cara a la investidura del líder socialista com a cap de l'executiu espanyol.

La reunió entre els dirigents, que no figurava en l'agenda de cap dels dos, s'ha produït un dia després que Esquerra Republicana expressara malestar per les declaracions en què Sánchez assegurava que l'acord d'investidura amb la formació catalana estarà dins de la Constitució. Els vots dels independentistes són imprescindibles perquè tire avant l'acord d'un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem. 

Les negociacions per a aconseguir els suports necessaris per a investir Sánchez s'estan fent amb discreció per part de les dues formacions. Aquesta trobada ha tingut lloc dies abans de l'inici de la ronda de consultes que el rei Felip VI farà amb els líders polítics per a proposar candidat a la investidura, que començarà el dimarts 10 de desembre. 

També et pot interessar

stats