Sánchez insta Torra a condemnar la violència "sense excuses"

El president del govern central en funcions ha defés el dret a conviure pacíficament de la societat catalana.

El president Pedro Sánchez durant la compareixença que ha oferit aquest dimecres.
El president Pedro Sánchez durant la compareixença que ha oferit aquest dimecres.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha fet una crida al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i al seu govern perquè condemne “sense excuses i sense pal·liatius l’ús de la violència”. Sánchez ha defés el dret a conviure pacíficament de la societat catalana. 

 

Pel que fa a la possibilitat d’aplicar mesures extraordinàries, Sánchez no ha avançat res, s’ha limitat a assenyalar que un comité de seguretat treballa des de dijous per a informar el govern i “treballar en els escenaris de resposta”. Escenaris que en cap cas ha concretat. 

 

Després de la ronda de reunions que ha mantingut aquest dijous amb els líders dels grups parlamentaris, segons ha dit, ha convidat a tots els partits a donar una resposta unitària. Així mateix, Sánchez ha indicat que el govern considera tots els escenaris, fonamentats en tres regles: “la firmesa democràtica, la unitat dels partits que vulguen defensar l’ordre constitucional i la proporcionalitat en la resposta al desafiament”. 

 

Pedro Sánchez també ha tingut paraules d’agraïment per a les forces de seguretat que a hores d’ara treballen a Catalunya per a defensar, segons el president del govern, “els drets de la ciutadania”.

També et pot interessar

stats