Sánchez obri la ronda de contactes per a la investidura

El candidat a la investidura es reuneix amb els líders del PP, Ciutadans i Unides Podem.

Sánchez obri la ronda de contactes per a la investidura
Sánchez obri la ronda de contactes per a la investidura

El president del govern espanyol en funcions i candidat a la investidura, Pedro Sánchez, comença aquest dimarts, amb el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, la ronda de contactes per a aconseguir suports i formar govern “com més prompte millor”.

També es reunirà amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el del Partit Popular, Pablo Casado, per aquest orde, segons han informat fonts socialistes. Des de la formació subratllen que aquests tres partits són els que poden facilitar o bloquejar la investidura.

Els socialistes han admés que encara no els ixen els comptes per a la investidura i que per a buscar suports entre les formacions xicotetes hi ha sumes que en realitat resten. En concret, el número tres del PSOE, José Luis Ábalos, ha posat d’exemple que de res serveix aconseguir dues abstencions d'UPN perquè podrien comportar que el PNB retire el seu eventual suport a la investidura.

Tant el PP com Ciutadans han insistit que no donaran suport a la investidura de Sánchez ni ajudaran a fer-la possible amb la seua abstenció. En el cas dels populars, el secretari general, Teodoro García Egea, ha subratllat que el seu partit "no solament no facilitarà la investidura de Pedro Sánchez, sinó que la dificultarà" i ha advertit que no són una formació "frontissa".

Pel que fa a Ciutadans, han recalcat que no se senten pressionats pel candidat a la reelecció i han advertit que si hi ha repetició electoral, no serà per culpa de Ciutadans.

Però tampoc sembla que siga fàcil la reunió amb el seu soci preferent, ja que Unides Podem insisteix a reclamar un govern de coalició i els socialistes insisteixen a rebutjar aquest model.

També et pot interessar

stats