Sánchez conclou la visita a Barcelona sense reunir-se amb Torra

Manifestats reben amb xiulits el president del govern espanyol en la visita a la Prefectura de Policia i els hospitals del Sagrat Cor i Sant Pau.

Portada: Pedro Sánchez, acompanyat a Barcelona pel ministre de l'Interior i la delegada del govern

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha conclòs la seua visita a Barcelona sense entrevistar-se amb el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que li havia demanat per carta una reunió. Sánchez ha realitzat un viatge a la capital catalana sense agenda anunciada i després d'exigir a Torra per carta una condemna rotunda de la violència.

Després de reunir-se amb comandaments policials a la Prefectura Superior de Policia de Catalunya, acompanyat del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, Sánchez s'ha dirigit a l'Hospital del Sagrat Cor per a visitar a policies ferits en els incidents de carrer. Posteriorment s'ha traslladat a l'Hospital de Sant Pau, on també ha pogut visitar a agents ferits i transmetre'ls un missatge d'ànim i suport.

Sánchez ha agraït als agents la seua contribució a garantir la seguretat i la convivència i per a superar aquesta "crisi d'orde públic". A la seua eixida, tant del Sagrat Cor com de Sant Pau, desenes de persones que s'havien anat concentrant en els accessos a tots dos hospitals han esbroncat al president en funcions i han llançat crits de "Llibertat presos polítics".

Aquest matí, abans del seu viatge, Sánchez s'ha posat en contacte amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau per a traslladar-li "el suport i la solidaritat" del govern amb la ciutat després dels incidents violents. A més, el president del govern ha explicat a través de Twitter que ha parlat amb la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, per a transmetre-li el suport i la solidaritat del govern d'Espanya amb Barcelona. 

ERC veu irresponsable a Sánchez per no reunir-se amb Torra

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha titllat d'irresponsable a Pedro Sánchez, per no reunir-se amb Quim Torra: "Ha passat de la irresponsabilitat a la covardia, i cada vegada s'assembla més a Mariano Rajoy, amagant-se constantment", ha dit en referència a l'expresident del govern.

Carta a Torra

El líder socialista ha enviat una carta al president de la Generalitat de Catalunya en la qual l’insta a condemnar “rotundament” la violència i “evitar la discòrdia civil” i l’acusa d’haver-se mogut “en sentit contrari” a l’obligació, com a responsable públic, de “preservar la convivència entre tots els integrants de la societat civil i evitar la fractura de la comunitat”. 

La carta respon a la missiva de Torra d’aquest cap de setmana, en què va acusar Sánchez d’estar tancat al diàleg i ni tan sols atrendre’l per telèfon. Fonts de l’executiu espanyol respongueren que qualsevol contacte estava condicionat al fet que condemnara “rotundament” i “sense matisos” els incidents violents a Catalunya, una línia d’argumentació en què insisteix la carta del president espanyol.

També et pot interessar

stats