Sanitat activa el procés per a recuperar la gestió pública del departament de salut de Dénia

Ribera Salud adverteix que s'hauran de complir “totes les garanties legals” i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública en critica el retard.

VÍDEO | Sanitat activa el procés per a recuperar la gestió pública del departament de salut de Dénia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha ordenat aquest dimecres l'inici de les actuacions necessàries per revertir la gestió privada del departament de salut de Dénia-La Marina. A aquest efecte, la consellera Ana Barceló ha sol·licitat la Direcció General d'Assistència Sanitària, la Direcció General de l'Alta Inspecció, i a la Direcció General d'Eficiència i Règim Econòmic els informes preceptius necessaris per al canvi del model de gestió.

La decisió ja ha provocat les primeres reaccions. Ribera Salud, una de les entitats que conforma Marina Salud, la concessionària del Departament de Salut de Dénia, ha advertit que la reversió del centre hospitalari "haurà de complir totes les garanties legals".

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, el portaveu, Paco Sánchez, s’ha mostrat caut davant d’aquesta notícia, perquè, tot i que l’ha qualificada de “bona”, creu que es queda en una “declaració d’intencions” que, a més, arriba en període electoral. En declaracions a À Punt NTC nit, Sánchez ha confirmat que cap membre del Govern Valencià s’ha posat en contacte amb l’entitat des que se n’ha fet l’anunci, i ha advertit que la reversió és un procediment llarg que “no es farà d’un dia per a l’altre”. Per això, ha criticat la lentitud del Consell a complir una promesa “que es va fer fa anys”.

Compliment de la llei de salut

La reversió compleix la llei de salut de la Comunitat, que dona preferència a la gestió pública dels recursos sanitaris, i s'empara en les conclusions de la comissió de les Corts sobre la qüestió, que va determinar que “no hi ha evidència científica que aquest model (de concessió) siga més eficient”. El grups parlamentaris sentenciaren que el model de Dénia es va implantar “sense consens social” i que generava una bretxa insalvable entre els treballadors del sistema sanitari públic i privat.

Aquest abril s'ha complit un any de la reversió de la gestió privada del departament de salut de la Ribera.

També et pot interessar

stats