Pere Fuset recorrerà contra el processament i Compromís no exigeix la dimissió del regidor

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València no ha assistit a l'acte que tenia programat per a aquest dissabte.

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, en una imatge d’arxiu
El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, imputat per la mort d'un treballador durant el muntatge d'una graderia als Jardins de Vivers per als concerts de la Fira de Juliol de 2017, recorrerà contra el seu processament. Així ho han indicat aquest dissabte fonts de l'alcaldia de la ciutat en un escrit remés als mitjans de comunicació. Afirmen que tenen "respecte absolut" per les decisions judicials, però consideren "sorprenent" el processament perquè "òbviament, no hi va tindre cap participació" en els fets. 

El jutjat d'instrucció número 18 haja obert procediment contra Fuset, a qui acusa d'un delicte d'homicidi per imprudència greu i contra la seguretat dels treballadors. També han sigut processats els promotors de l'acte, mentre que assenyala l'Ajuntament de València com a responsable civil subsidiari.

El regidor no ha assistit aquest dissabte a la presentació de l'exposició de les maquetes de les comissions que integren la Federació de Falles de Primera, amb la presència de les falleres majors de 2020, tot i que tenia l'acte en l'agenda.

Suport de Compromís

Des de Compromís, la formació a la qual pertany el regidor, li donen suport i asseguren que no li demanaran la dimissió, com vol l'oposició, perquè el codi ètic del partit "no ho exigeix" en aquests casos.  La coordinadora del Bloc, Àgueda Micó, ha explicat que el codi ètic de Compromís "no diu que una persona que no estiga condemnada per corrupció haja de dimitir", i ha afegit que "seria molt injust per a qualsevol regidor o regidora".

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat convençut que el regidor donarà "totes les explicacions oportunes" sobre el seu processament.

L'oposició exigeix el seu cessament

La vicesecretaria general del PPCV, Elena Bastidas, ha demanat a la vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, "assumir responsabilitats polítiques pels càrrecs imputats, que cada dia van augmentant en la llista" de la coalició valenciana. I ha afirmat que confia que Oltra comparega i es pronuncie sobre aquesta qüestió.

Des de Ciutadans i Vox han demanat que cessen el regidor per aquest processament. El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, "que aparte" Fuset "de les funcions com a regidor". De la mateixa manera s'ha pronunciat el grup municipal de Vox a l'Ajuntament de València.

També et pot interessar

stats