S’obri el termini per a presentar esmenes a la reforma de l'Estatut fins al 6 de febrer

S'espera que la principal norma valenciana s’aprove en la sessió plenària del dia 20 de febrer

Representació valenciana per a la reforma de l'Estatut
Representació valenciana per a la reforma de l'Estatut / Europa Press

La reforma de l'Estatut que incorpora el compromís per part de l’Estat de destinar a la Comunitat Valenciana unes inversions proporcionals amb el volum de la població, ha iniciat la tramitació al Senat, on la revisarà la Comissió General de Comunitats Autònomes. 

Ara la cambra alta ha obert el termini perquè els grups puguen presentar esmenes i propostes de veto a la reforma de la principal norma valenciana. S’hauran de registrar fins al 6 de febrer, un termini improrrogable, i després es produirà el debat en la Comissió General de Comunitats Autònomes.

Una vegada que aquesta comissió revise i aprove el projecte, passarà al ple del Senat per a la seua ratificació definitiva. Per a complir els terminis d'una tramitació urgent, el més probable és que l'Estatut s’aprove en la sessió plenària del dia 20 de febrer.

El Congrés va aprovar la iniciativa el 20 de desembre i va arribar al Senat el dia 4 de gener, però el seu debat no començarà fins al febrer perquè és quan arranca el període ordinari de sessions en les cambres.

La reforma es va aprovar amb l'única abstenció de Ciutadans i el vot a favor de la resta de grups, que van negociar esmenes i van consensuar el text definitiu. Per tan, és molt possible que no s'introduïsquen canvis en la tramitació al Senat. Una vegada que isca de la cambra alta, es publicarà en el BOE i la reforma entrarà en vigor.

Amb l'aprovació de la reforma, esdevindrà realitat legislativa quasi huit anys després una iniciativa que va eixir de les Corts al març del 2011, però que per diferents circumstàncies polítiques ha estat paralitzada al Congrés.  

També et pot interessar

stats