Desenes de milers persones es manifesten contra el ‘procés’ sobiranista a Catalunya

La mobiltizació, convocada per Societat Civil Catalana, ha reunit 80.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Imatge de la mobilització d'aquest diumenge
Imatge de la mobilització d'aquest diumenge / Efe.

Desenes de milers de persones, 80.000 segons la Guàrdia Urbana, han eixit als carrers de Barcelona en la convocatòria de Societat Civil Catalana (SCC) per a aquest diumenge contra el procés sobiranista, amb el lema “Per la concòrdia, per Catalunya: Prou!" i a la qual han acudit socialistes, populars, Ciutadans i Vox, tot i que aquesta última formació no ha estat convocada formalment. 

 

El president de la SCC, Fernando Sánchez Costa, ha fet una crida perquè hi acudisquen tots els catalans “que estiguen per la democràcia”.

 

En representació del PSOE, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha dit que el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, està actuant amb negligència. “El president català ha de ser-ho de tots els catalans i catalanes, i està fent un desistiment de la representació institucional que li correspon”, ha assegurat.

A més, ha afegit, que la seua “funció principal” és que hi haja “convivència” entre el poble català i que aquesta se sustente en el respecte a la legalitat i la democràcia.

Per la seua banda, el ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha demanat aquest diumenge “a tothom” que agraïsca a la Policia Nacional i als Mossos d’Esquadra el treball que estan duent a terme per a mantindre l’orde, perquè, “sense ells, Barcelona estaria fora de control”. També ha recordat els més de 200 policies hospitalitzats arran dels incidents violents als carrers.

També present en la mobilització el líder del PP, Pablo Casado, que ha exigit al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, que diga abans de les eleccions del 10N si vol pactar amb Torra. Casado ha puntualitzat que la jornada de hui és un bon moment perquè els representants del PSOE en la manifestació anuncien que trenquen “immediatament qualsevol negociació amb els independentistes, que ja han sigut condemnats per sedició pel Tribunal Suprem”.

La marxa arriba l’endemà que entitats i partits independentistes s’hagen manifestat per a rebutjar la sentència del procés. 

"La Catalunya constitucionalista mai més tornarà a ser silenciada" 

En el seu manifest, Societat Civil Catalana ha advertit que la Catalunya constitucionalista "mai més tornarà a ser silenciada, ni podrà ser menyspreada, ni retornada a la foscor: aquesta Catalunya que reclama el seu legítim lloc continuarà reivindicant-se sense descans".

"Si quan van dissenyar el procés van comptar amb la nostra immobilitat i el nostre silenci, hem de dir-los que han aconseguit el contrari", assenyala el manifest.

El manifest, titulat "Per la fi de la política d'exclusió", llegit en català, castellà, anglés i francés per membres de SCC, afirma que tots els assistents a aquest acte reivindicatiu assumeixen el "repte d'una realitat que el nacionalisme ha pretés ocultar" i que "els carrers són i seran de tots, no de qui intimida per a fer-s'hi".

També et pot interessar

stats