Els partits de dreta se sumen a la manifestació d'Oriola

El president de la Generalitat afirma que "la llengua és una porta que ens obri al món".

Manifestació contra la llei de plurilingüisme a Oriola

Diverses Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) han convocat aquest divendres manifestacions a diferents localitats de la Comunitat Valenciana per a protestar contra la llei del plurilingüisme en secundària i batxillerat que entrarà en vigor el curs que ve i a favor de la llibertat educativa.

El Partit Popular, Ciutadans i Vox també s'han unit a la manifestació que s'ha dut a terme a Oriola.

La presidenta del Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, que ha acudit a la manifestació convocada a Oriola (Baix Segura), ha demanat el president de la Generalitat, Ximo Puig, la derogació de la llei del plurilingüisme i "que oferisca de nou la llibertat dels pares a l'hora d'elegir la llengua".

Així mateix, Bonig ha afirmat que espera que Puig es pose en contacte amb ella "per a pactar una nova llei" després de la "massiva resposta" que s'ha donat en la manifestació contra la llei de plurilingüisme.

El síndic de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, també ha assistit a la manifestació convocada a Oriola i ha anunciat que el seu partit portarà al Parlament Europeu, a Brussel·les, la llei de plurilingüisme. A més, Cantó ha explicat que "a la Comunitat Valenciana trobem zones que tenen reconeguda l'exempció lingüística, però Marzà està passant per damunt de la llei".

Per la seua banda, Ximo Puig ha afirmat que la llei de plurilingüisme s'entén com una "proposta oberta, consensuada i que no vol confrontar, sinó que té un objectiu: que els xiquets i xiquetes valencians, sàpien castellà, valencià i anglés, quan acaben l'etapa de formació".

A més, Puig ha reivindicat que "la llengua és una porta que ens obri al món". "No es pot anar contra el valencià com no es pot anar contra el castellà; tenim dues llengües oficials i això és una gran sort per a la Comunitat Valenciana, és una riquesa", ha afegit.

També et pot interessar

stats