• Tercera reunió per a pactar la pròrroga dels ERTO

  Notícies Política | 14/01/2021 09:07
  À Punt NTC
  Imatge de la primera reunió entre govern espanyol i agents socials el passat divendres

  Imatge de la primera reunió entre govern espanyol i agents socials el passat divendres / À Punt NTC

  Aquest dijous se celebra la tercera reunió entre el govern espanyol i els agents socials per a tractar d'arribar a un acord per a la pròrroga dels ERTO. L'executiu ja va indicar que la seua intenció era tancar la negociació com més prompte millor i sense exhaurir la data vigent dels ERTO, el 31 de gener.

  Des de la CEOE, el president, Antonio Garamendi, va demanar la pròrroga dels ERTO com a mínim fins al juny i que es permeta a les empreses ajustar plantilles sense l'obligació de retornar les exempcions corresponents a tots els treballadors de l'ERTO, sinó únicament les corresponents als treballadors despatxats.

  Per contra, els sindicats s'oposen a aquesta última proposta i demanen que es mantinga l'actual compromís d'ocupació.

  En l'última reunió, dilluns passat, les parts acostaren postures. No obstant això, encara hi ha algunes discrepàncies. D'una banda, l'empresariat vol revisar la clàusula amb l'objectiu de suavitzar la penalització que s'imposa als empresaris que acomiaden treballadors subjectes a un expedient temporal de regulació d'ocupació.

  D'altra banda, els sindicats mantenen també discrepàncies sobre els percentatges d'exoneracions a empreses que s'haurien proposat des del Ministeri de Treball.