Toni Gaspar, elegit nou president de la Diputació de València

Substitueix Jorge Rodríguez, que va dimitir per la seua vinculació amb l'operació Alqueria contra la corrupció.

Jorge Rodríguez i el seu successor, Toni Gaspar
Jorge Rodríguez i el seu successor, Toni Gaspar / Kai Foersterling (Efe)

Toni Gaspar, diputat d'Hisenda i alcalde de Faura, pren possessió aquest dimarts com a nou president de la Diputació de València, en substitució de Jorge Rodríguez, qui va dimitir després de ser detingut per malversació i prevaricació dins de l'operació Alqueria.

Gaspar, proposat pel PSPV, és l'únic candidat a la presidència de la Diputació. Els grups que formen l'equip de govern de la corporació provincial, PSPV, Compromís, EU i València en Comú, ja han avançat que han decidit donar-li suport. Aquest mateix dilluns, abans del ple d'elecció del president, tindrà lloc una sessió en què prendrà possessió Rebeca Torró, la persona que ocuparà el lloc de diputat de Rodríguez qui no només ha renunciat a la presidència, sinó també a la seua acta en aquesta institució, i que ha delegat les funcions com a alcalde d'Ontinyent.

Dijous passat, 12 de juliol, el ple de la Diputació va acceptar la renúncia de Rodríguez i el consell administratiu de Divalterra es va reunir per a destituir els cogerents i el secretari d'aquest òrgan: Agustina Brines, ja destituïda per Compromís, Xavier Simó i Jorge Cuerda, detinguts també en l'operació Alqueria. Uns dies abans, la presidenta en funcions, Maria Josep Amigó, va anunciar que l'equip de govern havia acordat el tancament ordenat de l'empresa pública

El procés es completarà el 24 de juliol, data prevista per al primer ple ordinari de la Diputació de València després d'aquests canvis. 

Sota secret de sumari

El cas derivat de l'operació Alqueria continua sota secret de sumari, després que el jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga el cas, haja rebutjat l'alçament la setmana passada. Argumenta que encara no ha tingut temps per a analitzar tota la documentació intervinguda.

També et pot interessar

stats