Torn per a Rivera i Iglesias en la ronda de contactes amb Sánchez

Podem demana formar un govern de coalició proporcional als escons, mentre que Ciutadans vol liderar l’oposició.

Reunió entre Pedro Sánchez i Albert Rivera
Reunió entre Pedro Sánchez i Albert Rivera / Zipi (Efe)

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dimarts amb els líders de Ciutadans i Podem, Albert Rivera i Pablo Iglesias, en la primera ronda de contactes que ha posat en marxa el cap de l'executiu central per a encarar la nova legislatura. 

Sánchez ja s’ha reunit amb el líder dels populars, Pablo Casado, qui va demanar al president del govern espanyol en funcions que no faça dependre el govern i el país dels independentistes “que no creuen en la unitat d'Espanya”. 

Rivera vol “liderar l’oposició amb fermesa”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, traslladarà a Sánchez que la seua intenció en aquesta legislatura és "liderar l'oposició amb fermesa i sentit d'Estat", i representar els espanyols "constitucionalistes" i aquells que no volen pujades d'impostos.

Així ho ha assegurat la portaveu de l’executiva de la formació taronja, Inés Arrimadas, que ha manifestat que no “donaran ales” a un govern de Sánchez “amb els populistes”, i que compta amb el “suport dels nacionalistes”. 

Iglesias demana formar una coalició proporcional als escons

Per la seua banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ja ha avançat que proposarà un govern de coalició proporcional als escons que té, i admet que "tots" han de cedir, escoltar i empatizar per a "construir una nova etapa d'enteniment". A més, ha afegit que no hi haurà "línies roges, ultimàtums o arrogàncies", sinó "claredat".

Iglesias també ha assegurat que li traslladarà al president en funcions la seua disposició al diàleg per a participar en la formació d'un govern amb una base parlamentària àmplia “que siga estable i garantisca l'aplicació d'un programa progressista".

També et pot interessar

stats