Torra dona quatre dies a Buch per a fer canvis en Interior després de les càrregues

Miquel Buch admet que algun mosso va poder extralimitar-se en la seua actuació d'ahir a Girona i Terrassa

Quim Torra
Quim Torra / Toni Albir (Efe)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha donat al conseller d'Interior, Miquel Buch, quatre dies per a fer canvis en el departament, després de les càrregues que els Mossos d'Esquadra van emprendre contra els manifestants que ahir van tractar de boicotejar dos actes de Vox a Girona i Terrassa.

Torra, que està de viatge a Eslovènia, adverteix que si no el convencen les explicacions del conseller Buch ell mateix prendrà mesures, segons informa TV3.

Per la seua banda, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat en una entrevista al programa Els matins de TV3 que té previst reunir-se el pròxim diumenge amb Torra, una volta que aquest torne d'Eslovènia, per a decidir conjuntament “les decisions que s'han de prendre” sobre possibles relleus en els Mossos d'Esquadra.

Al mateix programa Buch ha explicat que s'analitzarà la intervenció policial que ahir va tindre lloc en ambdues localitats, “com sempre es fa quan no s'hi utilitzen els principis d'oportunitat i proporcionalitat”. També admet que algun agent va poder extralimitar-se en les càrregues als manifestants contra Vox, el que serà objecte d'una investigació interna, ja que algunes “imatges” no es corresponen amb el model de policia que vol el govern català.

Davant dels fets, el conseller ha alertat de “grups minoritaris radicals que l'únic que volen es exercir la violència”, amb el qual, considera, donen la raó als que diuen que “a Catalunya hi ha violència”.

L'actuació dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra van carregar aquest dijous, 6 de desembre, contra un grup de manifestants que tractaven d'impedir un acte de commemoració de la Constitució organitzat per Vox a Terrassa. Durant les càrregues van resultar ferides una vintena de persones, entre les quals es trobava la diputada de la CUP Maria Sirvent.

També un jove va ser detingut i una vintena de persones resultaren ferides, 15 d'elles Mossos d'Esquadra, durant els incidents que es van registrar a Girona abans del començament d'un acte commemoratiu del 40 aniversari de la Constitució convocat per Vox.

El director general dels Mossos, Andreu Martínez, va defendre ahir en roda de premsa que l'actuació dels Mossos a Girona va ser “correcta i adequada” per a defendre el dret de manifestació, davant de “l'atac organitzat” de 40 encaputxats contra la línia policial.

Davant d’aquests incidents, l'agrupació d'ERC a Girona va exigir l'obertura d'una investigació sobre altercats, mentre la CUP va tornar a reclamar la dimissió del conseller Buch per les càrregues policials.

També et pot interessar

stats