Torra es querella contra la Junta Electoral després de la denúncia de la Fiscalia pels llaços grocs

El dirigent català acusa la de prevaricació l'òrgan electoral i promet arribar "fins on siga necessari".

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra / Quique García (Efe)

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha presentat aquest dimecres una querella per presumpta prevaricació contra la Junta Electoral Central (JEC) per prohibir la col·locació de llaços grocs en edificis públics, un símbol en suport als líders sobiranistes catalans presos. 

Torra ha iniciat l'acció judicial en reacció a la denúncia que l'ha interpossat la Fiscalia Superior de Catalunya, a instàncies de la JEC, per desobeir l'orde de l'organisme electoral perquè retirara els símbols. 

La querella defineix l'actuació de la JEC com "una persecució política en tota regla" i motiva l'acusació per prevaricació en el fet que donara orde de retirar els símbols "sabent que aquesta resultava impossible d'acatar".

El dirigent català ha avançat que en cas que el Suprem desestime la seua reclamació portarà el cas "fins on siga necessari". I sobre la querella de la fiscalia, ha explicat que presentarà els recursos i al·legacions pertinents en els quals, ha puntualitzat, "no ens defendrem de res, sinó que acusarem l'Estat de la seua involució democràtica".

També et pot interessar

stats