Totes les dones del Consell faran vaga el 8 de març

Els sindicats animen a reivindicar els drets de les dones en un moment ‘sensible’ per l'auge de la ultradreta.

El Consell, a la manifestació del 8 de març celebrada el 2018. Gva
El Consell, a la manifestació del 8 de març celebrada el 2018. Gva

Totes les dones del Consell faran vaga el 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Així ho ha avançat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, que ha assegurat que el divendres que ve només assistiran els homes a la reunió setmanal del Consell. Oltra ha afirmat que les dones se sumaran “a una mobilització tan important per a construir un món igualitari”.

Tant CCOO com l’UGT han anunciat que s’uniran al moviment feminista amb parades i manifestacions per a reivindicar els drets de les dones en un moment que consideren especialment sensible, per l'auge de la ultradreta. A més, han convocat també parades especials, de només 2 hores per a facilitar que s'hi puguen afegir treballadores i treballadors de tots els sectors.

Quant als partits amb representació a les Corts, tant el PSPV com Podem han fet referència a la importància d'eixir al carrer “en un moment de possible retrocés”.

Ciutadans ha assegurat que s'afegirà als actes institucionals, mentre que el Partit Popular ha manifestat que defendrà sempre els drets de les dones i l’equiparació salarial “com qualsevol altre partit”.

També et pot interessar

stats