Generalitat i Diputació d'Alacant acorden crear una comissió mixta permanent

Transvasaments, finançament i turisme centren la primera reunió entre Ximo Puig i Carlos Mazón

Puig i Mazón es reuneixen aquest dimarts al Palau de la Generalitat
Puig i Mazón es reuneixen aquest dimarts al Palau de la Generalitat / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, s'han reunit aquest dimarts en una trobada en què han abordat qüestions com els transvasaments, el finançament autonòmic, el turisme o els fons europeus.

La trobada, la primera des que arribaren a la presidència de les dues institucions, s'ha celebrat al Palau de la Generalitat a les dotze del matí i obri una nova etapa de diàleg entre les dues institucions després dels constants enfrontaments que marcaren l'anterior legislatura. 

Mazón ha posat damunt la taula temes com el transvasament Xúquer-Vinalopó i les últimes decisions adoptades pel govern central sobre el transvasament Tajo-Segura, que han generat el rebuig unànime dels regants i els usuaris del Baix Segura. El dirigent provincial ha demanat a Puig més contundència en l'exigència de finançament i en la defensa de l'aigua per a les comarques del sud.

El president de la Diputació d'Alacant ha mostrat suport a Puig en la reivindicació d'una reforma del sistema de finançament autonòmic i en el desbloqueig dels pagaments pendents del govern d'Espanya. També li traslladat la necessitat d'adoptar una acció comuna en turisme i en el rebuig a l'aplicació d'una taxa turística.

A l'eixida, Mazón ha explicat que ha acordat amb Puig posar en marxa una comissió mixta permanent per a tota la legislatura que ajude a coordinar el treball de les dues institucions. D'aquesta manera, qualsevol llei relacionada amb les diputacions provincials, com ara la de Mancomunitats o la del Fons de Cooperació Municipal, no es durà a les Corts si no ha passat abans per eixe fòrum de coordinació. El president de la corporació provincial d'Alacant ha defés que les decisions es prenguen des del consens i el diàleg, sempre en el marge de les competències de cada administració. 

També et pot interessar

stats