Un 70% dels participants en la consulta de Podem opten per un govern de coalició sense vetos

Sánchez ha anunciat en una entrevista que “no es donen les condicions” perquè Iglesias siga membre de l’executiu.

Imatge d'arxiu de la reunió entre el president del govern central en funcions Pedro Sánchez i el líder de Podem Pablo Iglesias
Imatge d'arxiu de la reunió entre el president del govern central en funcions Pedro Sánchez i el líder de Podem Pablo Iglesias / Efe.

El 70% dels inscrits de Podem que han participat en la consulta convocada per la formació, per a decidir sobre la investidura del candidat socialista Pedro Sánchez, han optat per donr suport a un govern de "coalició integral" del PSOE "sense vetos". 

Segons les dades facilitades per Podem, dels 138.488 vots emesos, el 70% ha donat suport a aquesta fórmula de govern amb els socialistes.  

Echenique: "Vetar Pablo Iglesias és vetar-nos a tots"

Precisament aquest dijous el responsable del comité negociador de pactes de Podem, Pablo Echenique, ha manifestat que "és obvi que vetar Pablo Iglesias és vetar-nos a tots".

Sánchez ha anunciat aquest matí en una entrevista en La Sexta que “no es donen les condicions” perquè el líder de Podem, Pablo Iglesias, siga membre de l’executiu.   

Durant l’entrevista, ha explicat que hi ha diverses raons per a sostindre aquest posicionament, entre les quals ha destacat les diferències entre les dues formacions sobre el conflicte de Catalunya. 

A través d'un tuit, el dirigent de Podem ha contestat que aquest veto suposa vetar-los a tots. "És vetar Unides Podem, tots els seus dirigents i als seus 3,7 milions de votants. Igual com vetar Pedro Sánchez seria exactament el mateix que vetar el PSOE", ha explicat.

"Pedro Sánchez veta Unides Podem. Aquest és el titular real", ha conclòs el dirigent de Podem.

També et pot interessar

stats