Un jutjat investiga per tràfic d'influències una exedil de Podem del Campello

María del Carmen de Lamo presumptament va modificar informes del pla territorial per a requalificar terrenys del seu sogre.

María del Carmen de Lamo, en una imatge d'arxiu
María del Carmen de Lamo, en una imatge d'arxiu / @ElCampelloPodemos (Facebook)
05 de desembre 2019 - 12:50

El jutjat d'instrucció número 8 d'Alacant ha obert unes diligències prèvies, a petició de Fiscalia Anticorrupció, en les quals investiga a l'exregidora de Territori, Habitatge i Educació de Podem al Campello durant l'anterior mandat, María del Carmen de Lamo, per tràfic d'influències i negociacions i activitats prohibides als funcionaris.

Presumptament, va modificar un informe d'al·legacions al Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel), en el qual es desclassificava a sòl no urbanitzable protegit la finca del seu sogre situada en el riu Sec.

La causa contra l'actual coordinadora de la formació en el Campello arranca de la denúncia presentada pel regidor del grup municipal d'EUPV al Campello, Pedro Mario Pardo, el 8 de març de 2019 per un delicte d'infidelitat en la custòdia de documents.

Segons la denúncia d'EUPV, De Lamo va ordenar presentar una al·legació al Pativel amb la qual pretenia que els terrenys del seu sogre recuperaren la seua classificació de sòl urbanitzable, que el pla "havia desclassificat a sòl no urbanitzable de protecció litoral", amb el perjuí econòmic que anava a suposar

D'acord amb la denúncia, l'informe inicial del tècnic competent estava conforme amb la planificació de l'òrgan autonòmic. La llavors regidora d'Urbanisme de Podem, a través d'una instrucció de servei, va retirar les competències a aquest tècnic, "fica l'informe en un calaix" i encarrega un segon document al cap de l'oficina tècnica. Aquest document informa contra aquesta desclassificació i redacta una al·legació directa "en la qual se sol·licita que es mantinga la qualificació d'urbanitzable dels terrenys del sogre de l'edil d'Urbanisme".

També et pot interessar

stats