Un mes per a la data límit

El 23 de setembre acaba el termini per a intentar formar govern a Espanya amb una nova investidura.

Pedro Sánchez atén als mitjans de comunicació en la visita a Gran Canària
Pedro Sánchez atén als mitjans de comunicació en la visita a Gran Canària / Elvira Urquijo A (Efe)

El president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha tornat a la faena aquest dijous, però ha evitat parlar de les negociacions amb Unides Podem per a formar un nou govern. Sánchez ha visitat la zona afectada per l’incendi de Gran Canària, però en la compareixença ha rebutjat respondre a cap pregunta que no estiguera relacionada amb el foc. A un mes de complir-se el termini per a una nova investidura, la situació no ha variat massa respecte al panorama polític anterior a l'estiu. 

En Podem continuen insistint en el govern de coalició, i han demanat que es reconsidere la proposta enviada dimarts passat i que el PSOE, de moment, no vol considerar. No són partidaris, asseguren, de formar un gabinet que permeta “l’existència real de dos governs dins del Consell de Ministres”. S’emparen també en les “diferències importants” que els dos partits tenen en qüestions d’estat. 

Serà, previsiblement, la setmana pròxima quan posarà fi a les reunions amb col·lectius socials de cara a tancar l’acord programàtic per a “construir un govern progressista”, segons el mateix Sánchez. Quant als contactes polítics, també la setmana vinent podria reunir-se amb el PNB, el Partit Regionalista de Cantàbria i partits nacionalistes catalans, abans dels possibles contactes amb Unides Podem, el PP i Ciutadans (que ha rebutjat acudir a les últimes convocatòries) de cara a facilitar la investidura.

També et pot interessar

stats