Una tercera candidata disputarà a Davó i Lima el lideratge de Podem

Lídia Montero, del sector dels anticapitalistes, proposa tornar al sistema participatiu i elogia el treball de les bases.

Lidia Montero, candidata a la secretaria general de Podem
Lidia Montero, candidata a la secretaria general de Podem / Europa Press

Lidia Montero, exsecretària d'organització de Podem Comunitat Valenciana en l'executiva d'Antonio Estañ, competirà amb la síndica en les Corts, Naiara Davó, i la diputada autonòmica Pilar Lima pel lideratge del partit. La tercera candidata es presenta amb la marca “Arrels de Podem, els cercles en moviment” i destaca que el projecte sorgeix des de les bases i que és horitzontal, obert i totalment respectuós amb la diversitat.

Montero ja va formar part de la llista anomenada Marea Valenciana, que el 2017 va encapçalar l'aleshores diputat Daniel Geffner, pròxim al sector anticapitalista. En aquella ocasió, un acord amb la llista d'Estañ va donar com a resultat una candidatura unitària en la qual es va integrar Montero.

Els “cercles en moviment”

La tercera candidata posa en valor el treball realitzat des dels cercles, un sistema que “ha mostrat beneficis i èxits en molts casos”. Montero, que ha participat activament en el Cercle de Sanitat, destaca la contribució que ha fet aquest grup de treball en Podem i en el grup parlamentari amb “arguments, propostes, dades i raons que després s'han convertit en realitats com ara la reversió de l'Hospital de la Ribera”.

Lidia Montero ha subratllat també la importància que les tres candidates a la secretaria general de Podem siguen dones i s'ha mostrat segura que les tres tenen “una mateixa idea de les polítiques que Podem ha de dur a terme” perquè són les que demanen els cercles.

Demana, però, més ambició a l'hora de reclamar “un finançament just que permeta reforçar els serveis públics” i “lluitar per la transició ecològica potenciant un model econòmic que no l'enfronte amb la justícia social”, entre altres objectius.

També et pot interessar

stats