València acorda amb el sector del taxi fixar una hora de precontractació per als VTC

La mesura serà efectiva quan s’aprovarà el decret de la Generalitat per a regular aquest servei.

Reunió del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, amb representants del sector del taxi. Europa Press
Reunió del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, amb representants del sector del taxi. Europa Press

L'Ajuntament de València i el sector del taxi han acordat fixar un temps mínim d'una hora de precontractació amb els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), una mesura que podrà fer-se efectiva si s'aprova el decret de la Generalitat per a regular aquest servei.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i els representants del sector que formen part de la Mesa del Taxi s'han reunit per a analitzar la situació que s'ha creat amb motiu de la regulació dels VTC i han acordat establir aquest mínim perquè no hi haja competència deslleial.

Quan s'aprovarà el decret de la Generalitat, es podran traslladar les competències de regulació a l'àmbit municipal i llavors es posaran damunt de la taula peticions del taxi, com la geolocalització o la prohibició de circular buscant clients, segons ha assenyalat Grezzi.

Preguntat si també es reuniran amb el sector de les VTC, el regidor ha indicat que parlarà "amb tothom, com sempre", i ha recordat que s'ha de garantir la competència més efectiva i el respecte a la legalitat, tant l'estatal com l'autonòmica. 

Decret de la Generalitat per a regular els VTC

La Confederació de Taxistes Autònoms de la Comunitat Valenciana va anunciar que donaria suport a la tramitació del decret per a regular les VTC plantejat pel Consell, amb l'objectiu d'assegurar "almenys" una regulació autonòmica. 

També et pot interessar

stats